Alle partijen zijn aan boord gebleven

WIETZE EIZENGA – VOORMALIG VOORZITTER COÖPERATIE HUISARTSEN UTRECHT STAD EN HUISARTS

“Op het thema O&I gezamenlijkheid creëren: daar zijn we inmiddels al een tijdje mee bezig. Na heel veel gesprekken met elkaar waarin de meningen, visies en belangen niet altijd congruent waren hebben we de hulp van een externe partij ingeroepen.

Zodoende heeft raedelijn ons geholpen bij het begeleiden van het proces. Dat heeft goed gewerkt! Het is fijn als een partij van buitenaf scherp en af en toe streng kan zijn en de doelstellingen kan bewaken. Als er zoveel verschillende belangen spelen raak je verdwaald in het proces.

Inmiddels staan we als partijen schouder aan schouder en zijn de spelregels duidelijk. Hier grijpen we ook op terug als het proces weer dreigt uit te waaieren. Maar het draait ook om elkaar uit laten praten, niet terugkomen op afspraken die je gemaakt hebt en hoe je met elkaar om gaat. Dit heb je nodig om van A naar B te komen.

Raedelijn heeft ons bij de les gehouden en ervoor gezorgd dat we in gezamenlijkheid zijn blijven optrekken en als resultante daarvan ons plan voor het vormen van een regio-organisatie hebben ingediend bij de zorgverzekeraar In een recente heidag hebben we werkgroepen geformeerd die zich buigen over de inhoud en de governance van de te vormen regio-organisatie.

Ik ben het meest tevreden over het feit dat we nu zo ver zijn en dat 16 partijen aan boord zijn gebleven. We hebben een intentieverklaring getekend waarin we met elkaar zijn verbonden en aangeven dat we gemeenschappelijk blijven optrekken om een regio-organisatie te vormen. Een ingewikkeld proces waarin veel meningen, belangen en visies zijn voelt soms kwetsbaar. Samen hebben we nu iets om op terug te vallen waar we trots op zijn en wat we naar elkaar hebben uitgesproken.”

Een ingewikkeld proces waarin veel meningen, belangen en visies zijn voelt soms kwetsbaar

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden