Patiënt Laura Bruinsma aan het woord

“ZELF REGIE NEMEN”

Laura Bruinsma

Laura Bruinsma is een 66-jarige oud-verpleegkundige. Het begint met pijn aan haar knie als ze een jaar of 35 of 40 is. Later krijgt ze ook last van haar voeten. Zij is één van de zes artrose-patiënten die deelnam aan de invitational. Zij vond het heel leuk om haar patient journey te delen met een zaal vol zorgverleners.

“Zelf regie nemen,” is één van de kernpunten die uit de bijeenkomst naar voren kwamen, zegt Laura Bruinsma. En dat is precies wat zij zelf heeft gedaan. “Halverwege 2016 waren mijn knieën zo slecht dat links echt vervangen moest worden.

“Ik vroeg mijn orthopeed de week voor kerst of ik op de wachtlijst mocht staan. Dan waren mijn kinderen namelijk twee weken vrij en konden ze mij helpen en mijn man en ik na de kerstvakantie gewoon weer twee dagen per week op onze toen bijna driejarige kleindochter passen. Dat hebben de artsen ook keurig gedaan.”

Ook het overleg tussen de zorgverleners kwam naar voren tijdens de invitational, zodat ze elkaar beter begrijpen en niet meteen met een operatie klaar staan.”

“Ik heb een oproep op Facebook gezet en ik kreeg snel een reactie”

Als zij later een blessure krijgt aan haar achillespees en een scootmobiel nodig heeft, neemt zij opnieuw het heft in eigen hand. “Ik heb een oproep op Facebook gezet en ik kreeg snel een reactie. Ik kon een scootmobiel huren in Nieuwegein voor maar drie euro per dag. Ik ben er meteen heen gegaan.

Ik had ook een aanvraag bij Wmo-loket kunnen doen, maar dan had ik een artsenverklaring moeten hebben en allerlei dingen moeten invullen. Het duurt al gauw zes weken voordat het rond is. Tegen die tijd had ik de scootmobiel al niet meer nodig. Dit werkt een stuk sneller en makkelijker.”

Terug naar overzicht

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden