VOORUITBLIK

 raedelijn-jaarverslag-eerste-en-tweede-lijn-pijl-down

Eerste lijn – populatiemanagement
Project – regioanalyse GHO-GO

 

IN COCREATIE: EEN VISIE OP DE REGIO

Waar moeten wij ons als regionale huisartsenorganisatie op richten? Hoe ontwikkelt de zorgvraag zich? Hoe realiseren we voldoende en het juiste zorgaanbod? En zorgen we dat het goed op elkaar aansluit? Om antwoord te krijgen op deze vragen en als input voor het meerjarenbeleid gaat zorggroep GHO-GO in gesprek met Raedelijn. In cocreatie met deze zorggroep realiseren we een regioanalyse in ‘t Gooi en omstreken. Een video-interview met medisch directeur Joke Lanphen en algemeen directeur Helga Koelemij.

 

“We waren bezig met een beleidsplan en daar is dit een hele goede onderlegger voor, goede beleidsinformatie”

Joke Lanphen
medisch directeur GHO-GO

“Dat ze precies weten welke stappen we daarom moeten nemen en dat ze ons ook kunnen adviseren”

Helga Koelemij
algemeen directeur GHO-GO

Rol Raedelijn
Raedelijn geeft strategisch advies aan eerstelijnssamenwerkingsverbanden en zorggroepen om organisaties verder te professionaliseren. Met de regioanalyse hebben wij in cocreatie met zorggroep GHO-GO besproken welke specifieke demografische ontwikkelingen van de populatie er in hun werkgebied spelen en een vertaalslag gemaakt naar inhoudelijke speerpunten, zodat zij dit kunnen gebruiken als onderlegger voor hun meerjarenbeleid. “Het was een product waarin wij duidelijk onze eigen wensen konden doorvoeren en die zijn ook gehonoreerd”, zegt medisch directeur Joke Lanphen. “Het was geen one-size-fits-all-product.”

Meer informatie
Wilt u ook in gesprek over de regioanalyse? Neem contact op met Hans Puijk M. 06 52 65 66 72 of Mark Callaars M. 06 51 98 03 41.

VOORUITBLIK

“De ​regioanalyse heeft voor de huisartsen in t Gooi en Vechtstreek inzichtelijk gemaakt ​hoe de populatie ontwikkelingen​ van het werkgebied eruit zien de komende jaren, zowel wat betreft leeftijd​ en sociale opbouw als ​wat betreft ​ziekte en gezondheid.”

“Daarnaast ​was ​de regioanalyse ​waardevol​ ​om als onderlegger​ ​​met ​onder andere ​het Tergooi Ziekenhuis en andere ​regionale ​stakeholders ​in gesprek te gaan​. Om met elkaar te verkennen wat er nodig is, wat er al is en waar de prioriteiten liggen. ​“In deze oriëntatiefase gaat​ het naast het zoeken van een gedeelde ambitie, benoemen van de spelende belangen, ook​ om ​het ​vertrouwen​ van elkaar als bestuurders​. Om ​te ​herkennen wat de ander doet en te ​érkennen wat de ander doet.”

“Het zijn kleine ​stappen die nodig zijn om uiteindelijk tot eengezamenlijke visie in de regio te komen. Het is ​een tijdrovend​ proces, ​die door buitenstaanders ​soms als​ ​vertragend​ wordt ervaren​. Het is ​deze fase ​waar ik als kwartiermaker​, aanjager en soms diplomaat​ bij betrokken ben. Het is kaderen​ om te ​koersen, ​om ​kansrijk ​samen aan de slag te gaan.”

“Als men deze fase overslaat en direct een project opstart, zie je regelmatig tijdens het proces de vertraging optreden, omdat het dashboard ​niet voor iedereen helder was of omdat er geen structurele verankering plaatsvindt.”​

Hans Puijk
strategisch adviseur

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden