Programmalijn Eerste lijn en Gemeente

GEZONDE KIJK OP
ZORG IN DE WIJK

Zorg in de wijk. Betaalbaar en van goede kwaliteit. De veranderingen in het zorgveld en de transitie vragen om een andere organisatie van zorg. Er komen nieuwe vragen en verantwoordelijkheden op het gemeentelijke pad. Ouderenzorg, jeugdzorg, leefstijl en preventie zijn thema’s waarin gemeente en eerste lijn samen moeten optrekken. Om zorg en ondersteuning zo efficiënt mogelijk te organiseren en dubbelwerk te voorkomen.
In Amersfoort zijn de eerste successen geboekt. Eerste lijn, gemeente en welzijn werken samen aan een integrale wijkaanpak. De gemeente Wijk bij Duurstede spant zich in voor een betere samenwerking tussen de eerstelijnszorg en het sociaal domein en schakelt Raedelijn in voor een vooronderzoek.

INTEGRALE WIJKAANPAK

Amersfoort gaat voor gezond en vitaal. Verbeteren van gezondheid, leefstijl en welzijn van bewoners staat voorop. Handen ineen voor een gezonde wijk. Bekijk de video met wethouder Fleur Imming en huisarts Adriaan van Es.

TRANSITIES AWBZ/WMo EN JEUGDZORG 

“De veranderingen in de zorg en de belangrijke rol die de eerste lijn daarbij inneemt, waren voor ons als gemeente de reden om dit onderzoek te laten uitvoeren”, zegt wethouder Jan Burger. Wijk gaat voor wijkgericht en integraal.

lees-verder-rechts-wit

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden